Gratis verzending vanaf €25
Out-of-This-World-bewegingen met Dancing Space Duck

Out-of-This-World-bewegingen met Dancing Space Duck

De 'Out-of-This-World-bewegingen: introductie van de Dancing Space Duck' is een fascinerende reis door de wereld van kunst, beweging en gemeenschap. Dit evenement, dat plaatsvond in Haarlem, bracht een unieke mix van live action painting, muziek, dans en lichtontwerp samen, waardoor een onvergetelijke ervaring werd gecreëerd voor alle aanwezigen. Met bijdragen van talentvolle artiesten zoals Julia van der Veen, Lewis Harrison en Niko Murillo, en ondersteund door de Stad Haarlem en Gemeente Haarlem, benadrukt dit project het belang van creatieve expressie en gemeenschappelijke inspanningen in de kunst.

Belangrijke Inzichten

 • Het evenement benadrukt de synergie tussen verschillende kunstvormen zoals dans, muziek en live action painting, waardoor een meeslepende ervaring wordt gecreëerd.
 • De samenwerking tussen artiesten zoals lichtontwerper Julia van der Veen, muziekcomponist Lewis Harrison en filmmaker Niko Murillo toont het belang van multidisciplinaire benaderingen in de creatie van kunst.
 • Lokale ondersteuning vanuit de Stad Haarlem en Gemeente Haarlem is cruciaal voor het succes van dergelijke kunstprojecten, wat het belang van gemeenschapsbetrokkenheid bij de bevordering van de kunsten onderstreept.

De Magie van Beweging en Kunst

De Magie van Beweging en Kunst

LIVE ACTION PAINTING EVENTS: Een explosie van kleur

Bij de LIVE ACTION PAINTING EVENTS wordt de kunst van het schilderen naar een geheel nieuw niveau getild. Deelnemers krijgen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten in een dynamische en kleurrijke omgeving. Elke penseelstreek brengt een nieuwe wereld tot leven, waarbij de grenzen tussen kunstenaar en canvas vervagen.

Deze evenementen zijn niet alleen een kans om te leren en te experimenteren met verschillende schildertechnieken, maar ook om deel uit te maken van een levendige gemeenschap. Van druppel en druip tot gooi en paint bombing, elke techniek biedt een unieke manier om expressie te geven aan je innerlijke wereld.

 • Workshop Leider: Frank Petiet
 • Locatie: Nieuwe Vide
 • Data: 19 april 2023
 • Ondersteuning: Stad Haarlem en Gemeente Haarlem

Reserveer van tevoren je plek om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Het aantal plaatsen is beperkt, dus zorg dat je erbij bent!

Movement Jam: Vrijheid in beweging

De Movement Jam biedt een unieke kans voor iedereen die geïnteresseerd is in de interactie tussen muziek en beweging. Het is een open uitnodiging om te experimenteren, te observeren of zelfs deel te nemen aan een creatieve uitwisseling. De essentie van deze bijeenkomst is de vrijheid om te bewegen en te ontdekken.

De jam begint met een warming-up, gevolgd door verschillende thematische secties. Een van de hoogtepunten is een 45-minuten durende sessie gericht op compositie. Hieronder een kort overzicht van wat je kunt verwachten:

 • Inleidende warming-up
 • Thematische secties met verschillende focuspunten
 • Mogelijkheid om vragen te stellen aan de organisator

De toegang is gratis, en voor de dorstigen onder ons zijn er drankjes beschikbaar. Het evenement vindt plaats op 2 april van 15:00 tot 18:00 uur. Neem je eigen instrumenten mee en duik in de wereld van spontane creatie en expressie.

Première van de Dancing Space Duck: Een onvergetelijke avond

De première van de Dancing Space Duck was een avond die niemand snel zal vergeten. Met een mix van live muziek, indrukwekkende lichteffecten en natuurlijk de onthulling van de dansende ruimte-eend zelf, was het een spektakel dat alle zintuigen prikkelde.

De reacties van het publiek waren overweldigend positief. Iedereen was betoverd door de unieke combinatie van kunst en technologie. Het was duidelijk dat dit evenement meer was dan alleen een voorstelling; het was een ervaring die mensen samenbracht en inspireerde.

Hier zijn enkele hoogtepunten van de avond:

 • De live muziek van Lewis Harrison, die perfect samenvloeide met de bewegingen van de Dancing Space Duck.
 • De adembenemende lichtontwerpen van Julia van der Veen, die de hele ruimte tot leven brachten.
 • Een verrassingsperformance die het publiek volledig in verrukking bracht.

Deze avond bewees maar weer eens hoe krachtig de combinatie van creativiteit en gemeenschap kan zijn. Het was een herinnering dat kunst in al zijn vormen de kracht heeft om te verbinden en te inspireren.

Creativiteit en Gemeenschap

Creativiteit en Gemeenschap

TEKEN OR LEAVE IT TAKE-OVER: Samen creëren

Teken or Leave It is meer dan alleen een evenement; het is een beweging die de kracht van samen creëren viert. Tweemaandelijks komen illustratoren, makers en creatievelingen samen om te werken aan individuele projecten of om van elkaar te leren. Het is een unieke kans om te ontspannen en je creatieve geest de vrije loop te laten.

De kern van Teken or Leave It is de gemeenschap. Iedereen, van beginners tot ervaren kunstenaars, is welkom om deel te nemen. Het gaat niet alleen om het eindresultaat, maar om het proces en de ervaring van het maken zelf.

 • Datum: 15.03.2023
 • Tijd: 19:00u - 22:00u
 • Locatie: Nog te bepalen
 • Kosten: Donatie €3,00, Workshop €10,00

Deze avonden bieden een unieke kans om te experimenteren met nieuwe technieken of om aan je eigen projecten te werken, terwijl je omgeven bent door gelijkgestemden. Het is een moment om te ontspannen, te leren en vooral, om te creëren.

De rol van muziek en licht in de kunst

Muziek en licht zijn niet zomaar elementen in de kunst; ze vormen de ziel die kunstwerken tot leven wekt. Muziek voegt een emotionele laag toe, terwijl licht de sfeer bepaalt en de aandacht richt op de essentiële details. Samen creëren ze een onvergetelijke ervaring die verder gaat dan het visuele alleen.

In de context van live evenementen, zoals de Dancing Space Duck première, spelen muziek en licht een cruciale rol. Ze transformeren de ruimte en beïnvloeden de interactie tussen het publiek en de kunst. Hieronder een lijst van elementen die essentieel zijn voor een geslaagde avond:

 • Sfeervolle verlichting
 • Meeslepende muziek
 • Harmonieuze interactie tussen licht en geluid
 • Aandacht voor detail in de lichtontwerpen

Deze elementen zorgen samen voor een magische sfeer waarin kunst niet alleen wordt gezien, maar ook wordt gevoeld en ervaren. Het is de kunst van het creëren van een omgeving waarin elk zintuig wordt geprikkeld, en waarin elke bezoeker een persoonlijke connectie met het kunstwerk kan maken.

Het belang van lokale ondersteuning voor kunstprojecten

Lokale ondersteuning is de ruggengraat van elk succesvol kunstproject. Het biedt niet alleen de nodige financiële middelen, maar creëert ook een gemeenschap van enthousiastelingen die samen de kunstwereld verrijken. Zonder de steun van lokale bedrijven, overheden en individuen zou het realiseren van projecten zoals de Dancing Space Duck simpelweg niet mogelijk zijn.

Een voorbeeld van hoe lokale ondersteuning kan bijdragen aan de kunstwereld is te zien in de samenwerking tussen kunstenaars en vrijwilligers. Vrijwilligers spelen een cruciale rol in het succes van kunstprojecten. Ze bieden niet alleen hun tijd en vaardigheden, maar brengen ook een frisse blik en nieuwe ideeën. Hier is een lijst van wat vrijwilligers kunnen bieden:

 • Een kijkje achter de schermen bij tentoonstellingen
 • Kennis over hedendaagse kunst
 • Een gemeenschap van creatieven
 • Hulp bij een loopbaan in de kunst
 • Een vrijwilligersvergoeding

Deze samenwerking tussen lokale gemeenschappen en kunstprojecten versterkt niet alleen de banden binnen de gemeenschap, maar zorgt ook voor een bloeiende en inclusieve kunstscene. Het is essentieel dat we de waarde van deze ondersteuning erkennen en actief zoeken naar manieren om deze te bevorderen. Samen kunnen we een omgeving creëren waarin kunst niet alleen overleeft, maar ook floreert.

Ontdek de magie van creativiteit en gemeenschap op onze website, waar we een breed scala aan speelgoed en activiteiten bieden die niet alleen de verbeelding van kinderen prikkelen, maar ook hun sociale vaardigheden en motoriek verbeteren. Van het schattige en dansende 'Dancing Space Duck' speelgoed tot educatieve puzzels en buitenspeelgoed, er is voor elk wat wils. Bezoek nu onze website en profiteer van exclusieve aanbiedingen zoals 15% korting met code PASEN15. Laat je inspireren en draag bij aan de ontwikkeling van je kind met ons unieke assortiment.

Veelgestelde vragen

Wat is de Dancing Space Duck?

De Dancing Space Duck is een unieke performance en video installatie die ontstaan is tijdens een residency periode bij Nieuwe Vide. Het nodigt het publiek uit om comfortabel te worden met oncomfortabel zijn, door een reis van fysieke expressie en kwetsbaarheid waarbij het zicht van de performers wordt beperkt.

Wie zijn de belangrijkste medewerkers aan dit project?

Belangrijke medewerkers aan het Dancing Space Duck project zijn onder andere lichtontwerper Julia van der Veen, muziekcomponist Lewis Harrison, filmmaker & editor Niko Murillo, en regisseur Candela Murillo.

Hoe kan ik deelnemen aan de evenementen?

Voor deelname aan evenementen zoals de LIVE ACTION PAINTING EVENTS en de Movement Jam, is het aanbevolen om van tevoren te reserveren gezien de beperkte beschikbaarheid. Houd de officiële kanalen van Nieuwe Vide in de gaten voor meer informatie over tickets en registratie.