Gratis verzending vanaf €25
Laat uw creativiteit de vrije loop met de magische 3D-tekentafel!

Laat uw creativiteit de vrije loop met de magische 3D-tekentafel!

Duik in de wondere wereld van 3D-animatie en stop-motion tijdens een onvergetelijke zaterdagnamiddag vol plezier en creativiteit. Deze bijzondere verzameling films, gepresenteerd door Filmplaneet vzw, biedt een unieke kans om de grenzen van uw verbeelding te verkennen. Van betoverende kortfilmpjes van de Tokyo University of the Arts tot avontuurlijke verhalen van Belgische bodem, er is voor elk wat wils. Laat je inspireren door de magie van 3D-tekentafel en ontdek hoe je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Belangrijke Inzichten

 • Ontdek de magische wereld van 3D-animatie en stop-motion door een reeks betoverende kortfilmpjes van de Tokyo University of the Arts en avontuurlijke verhalen van Belgische bodem.
 • Ervaar interactieve en inspirerende evenementen die zowel jong als oud zullen boeien, van de kunst van het verhalen vertellen met Kamishibai tot het ontmoeten van de stemacteurs achter de magie.
 • Laat je inspireren door de innovatieve technieken en frisse perspectieven van jonge filmmakers, en ontdek hoe je jouw eigen creativiteit en verbeelding kunt stimuleren.

Ontdek de magie van 3D-animatie en stop-motion

Ontdek de magie van 3D-animatie en stop-motion

Betoverende kortfilmpjes van Tokyo University of the Arts

Dit jaar hebben we weer een prachtige selectie van kortfilmpjes, rechtstreeks van de Tokyo University of the Arts. Deze verzameling is een ware showcase van creativiteit en innovatie, waarbij elke film een uniek verhaal vertelt zonder het gebruik van veel tekst. Dit maakt het een perfecte ervaring voor zowel jong als oud. Laat je meeslepen door de magie van deze films en ontdek nieuwe werelden door de ogen van getalenteerde studenten.

De films variëren in lengte, maar zijn speciaal geselecteerd om de aandacht van de kijkers vast te houden zonder te overweldigen. Hier is een kort overzicht van wat je kunt verwachten:

 • Een divers aanbod van genres en stijlen
 • Films zonder al te veel tekst, ideaal voor de allerkleinsten
 • Een unieke kans om frisse perspectieven en innovatieve technieken te ontdekken

Mis deze kans niet om samen met je familie een middag vol verbeelding en plezier te beleven. De toegangsprijzen zijn vriendelijk voor elke portemonnee, en de ervaring is onbetaalbaar. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen en samen de magie van 3D-animatie en stop-motion te ontdekken.

Het avontuur van No-No en Croak in 3D

Duik in het hart van een buitengewoon avontuur met No-No en Croak. Deze Belgische productie neemt jong en oud mee op een reis naar een onbekende planeet. Hier ontmoeten ze het groene mannetje Croak en beleven samen de meest ongelooflijke avonturen. De combinatie van kleurrijke 3D-animatie en stop-motion brengt een unieke humor en charme die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.

De film is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een verhaal over vriendschap en ontdekking dat universeel aanspreekt. Met stemmen van bekende acteurs zoals Gene Thomas, Tom Audenaert, en Dominique Van Malder, wordt de ervaring nog rijker.

 • Vertoningsdatum: Maandag 20/02
 • Tijd: 14.30

Mis deze magische ervaring niet en reserveer je tickets nu!

Stip & Vlek: een kleurrijke wereld voor de kleinsten

Stip & Vlek is een betoverende film die de wereld van kleuters op een unieke manier tot leven brengt. Met behulp van stop-motion techniek worden de personages Stip en Vlek, die respectievelijk gestipt en gevlekt zijn, tot leven gewekt. Hun avonturen zijn een mix van humor, fantasie en de eenvoudige vreugden van het kind zijn. De film bestaat uit 7 charmante verhaaltjes, die samen een onvergetelijke ervaring voor de allerkleinsten vormen.

De verhaaltjes variëren van picknicken en behangen tot piraat spelen, en zijn ontworpen om zowel kinderen als volwassenen te boeien. Hieronder een overzicht van enkele activiteiten die Stip en Vlek ondernemen:

 • Picknicken
 • De kamer behangen
 • Stempels maken
 • Piraat spelen

Elk verhaal is doordrenkt met aanstekelijke muziek en een explosie van kleuren, wat bijdraagt aan de magische sfeer van de film. Deze film is een ode aan de verbeelding en laat zien hoe met eenvoudige middelen een rijke en boeiende wereld voor kinderen gecreëerd kan worden.

Meneer Papier: een ode aan de verbeelding

Meneer Papier is niet zomaar een animatiefiguur; hij is een kunstenaar die met zijn schaar de wereld om zich heen vormgeeft. Door simpelweg te knippen creëert hij alles wat hij nodig heeft, van een fles water tot een trouwe viervoeter. Dit unieke concept, gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven, brengt een betoverende wereld tot leven waarin de grenzen van de realiteit vervagen.

Deze stop-motionfilm, vertoond in samenwerking met CINEMA BELMUNDO, is een ware belevenis voor zowel jong als oud. Met voorstellingen op donderdag 03/03 en vrijdag 04/03, biedt het een perfecte gelegenheid om de kracht van verbeelding te ervaren. Hieronder vindt u de vertoningstijden:

 • Donderdag 03/03: 14.30
 • Vrijdag 04/03: 14.30

Elk detail in de film is met zorg en liefde gemaakt, waardoor Meneer Papier een inspirerende figuur wordt voor iedereen die gelooft in de magie van creativiteit. Het is een uitnodiging om zelf de schaar op te pakken en te ontdekken wat je allemaal kunt creëren met een beetje fantasie.

Interactieve en inspirerende evenementen voor jong en oud

Interactieve en inspirerende evenementen voor jong en oud

Kamishibai: de kunst van het verhalen vertellen

Dit jaar introduceren we een bijzondere ervaring voor onze jonge bezoekers: een speciale voorleessessie in de vorm van Kamishibai. Deze traditionele Japanse vertelkunst, waarbij verhalen tot leven komen door middel van geïllustreerde panelen in een houten kastje, wordt gepresenteerd door de getalenteerde auteur Etsuko Nozaka. Etsuko, bekend om haar prachtige verhalen, zal de kinderen meenemen op een magische reis door haar boeken.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze unieke ervaring. Breng je nieuwsgierigheid en enthousiasme mee en laat je betoveren door de magie van Kamishibai. Ontmoet Etsuko Nozaka en ontdek hoe zij met haar verhalen en interactie met het publiek een onvergetelijke indruk achterlaat.

 • Datum: Zaterdag 23/03
 • Tijd: 14u30
 • Kosten: Film + Kindernamiddag: 8€

Meer informatie en tickets

TOTEM: een Belgische première voor avonturiers

TOTEM, een film die zowel een verbeeldingsrijke thriller als een vluchtelingendrama belichaamt, markeert een bijzondere mijlpaal als Belgische première. Deze film, die de openingsfilm was van het Nederlandse filmfestival Cinekid, weet met zijn unieke verhaallijn en de symbolische aanwezigheid van een stekelvarken, die zowel letterlijk als figuurlijk achter het hoofdpersonage staat, de kijker diep te raken. De emotionele maar optimistische betekenis van de film wordt hierdoor versterkt.

Voor de avontuurlijke zielen onder ons biedt TOTEM niet alleen een spannend verhaal, maar ook een diepgaande reflectie op thema's als vriendschap, moed en de zoektocht naar een thuis. Het is een film die zowel jong als oud zal aanspreken en inspireren.

De vertoningen van TOTEM vinden plaats op specifieke data, waardoor het een exclusieve ervaring wordt voor degenen die het geluk hebben een ticket te bemachtigen. Hieronder vind je de vertoningsdata:

 • Donderdag 23/02: 14.30

Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van de Belgische première van TOTEM en laat je meeslepen door het avontuur en de magie die deze film te bieden heeft.

KLEINE ALL: DE MENSELIJKE ANTENNE en andere premières

Ontdek de charme van KLEINE ALL: DE MENSELIJKE ANTENNE, een spannende en grappige 3D-animatiefilm die de harten van jong en oud zal veroveren. Deze Belgische première, gesproken in het Nederlands, belooft een avontuur vol vriendschap en humor, perfect voor het hele gezin.

De film wordt gekenmerkt door een emotionele finale die de waarde van vriendschap en openhartigheid benadrukt.

Naast KLEINE ALL zijn er nog meer fascinerende premières te ontdekken:

 • ZOTTE VRIENDEN (3+): Een dialoogloze film die een reeks avonturen presenteert, ideaal voor de allerkleinsten.
 • KIJK EENS OMHOOG! (1,5+): Vijf korte verhalen die kinderen meenemen naar de wondere wereld boven ons hoofd.

Elke film biedt een unieke ervaring, van lachwekkende avonturen tot hartverwarmende verhalen, en nodigt uit tot een magische reis door de wereld van 3D-animatie en stop-motion.

Maak kennis met de stemacteurs achter de magie

Achter elke betoverende stem in onze films schuilt een getalenteerde acteur die leven blaast in de personages die we zo liefhebben. Dit jaar hebben we een indrukwekkende lijst van Vlaamse stemacteurs die hun stem hebben geleend aan onze magische wereld. Ontmoet enkele van deze creatieve geesten tijdens speciale evenementen waar ze hun ervaringen delen en vragen beantwoorden.

 • Maaike Cafmeyer
 • Titus De Voogdt
 • Barbara Sarafian
 • Jelle De Beule
 • Dominique Van Malder
 • Jan Bijvoet

Elk van deze acteurs brengt een unieke flair en diepte aan de personages die ze vertolken. Van de humoristische toon van Jelle De Beule tot de warme vertolkingen van Maaike Cafmeyer, de diversiteit in talent is adembenemend. Mis de kans niet om deze getalenteerde stemmen persoonlijk te ontmoeten en meer te leren over het proces achter stemacteerwerk tijdens onze evenementen.

Ontdek de magie van interactieve en inspirerende evenementen voor jong en oud op onze website. Van betoverende kunstwerken met het Magic Drawing Board™ tot educatieve speelgoedopties die de creativiteit en ontwikkeling stimuleren, er is voor elk wat wils. Mis niet de kans om te profiteren van onze speciale aanbiedingen zoals 15% korting met code PASEN15. Bezoek ons nu en laat je inspireren!

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten van de kortfilmpjes van Tokyo University of the Arts?

U kunt een reeks prachtige kortfilmpjes verwachten van de getalenteerde studenten van de Tokyo University of the Arts. Deze verzameling films betovert met creativiteit en innovatie, en is geschikt voor alle leeftijden, inclusief de allerkleinsten, dankzij de minimale hoeveelheid tekst.

Hoe lang duren de voorstellingen?

De voorstellingen zijn kort en krachtig, met een maximale duur van 45 minuten. Dit zorgt ervoor dat ook de jongste kijkers geboeid blijven zonder overweldigd te raken.

Kan ik vooraf tickets reserveren?

Ja, het is mogelijk om vooraf tickets te reserveren voor de verschillende voorstellingen en evenementen. We raden aan om dit te doen om teleurstelling te voorkomen, aangezien sommige evenementen snel uitverkocht kunnen zijn.